PRESSEOMTALE

Hallingdølen 23.04.2004

"Sang og spell fra gammeldågåvæl'n"

Musikk og viser sammen med sangglade pensjonister

Den eldre generasjon vil alltid huske Mads Bergs visebok som mange ganger var en god begynnelse på en skoledag i folkeskolen for 50-60 år siden. Vi kan minnes de gamle visene som ble sunget i alle skoleklasser.

Marianne Kostøl, født på Ringerike, oppvokst på Lillestrøm, mesteparten av sitt voksne liv bodd på Toten, er en viseveteran på Østlandet.

Hun er svært engasjert med tussefløyte, gitar og andre instrumenter. Hun kan engasjere publikum i alle aldre, barn, ungdom og eldre. Det var noe hun klarte blant pensjonistene på Kårstugu, Ål torsdag og på Geilo fredag.

Marianne Kostøl er på turne i Folkeakademiet Buskerud. Hun er svært opptatt av Prøysens viseproduksjon. Et vidt galleri av Prøysens mangfoldighet er hennes repertoar.

Sin måte å la oss få del i Egil Storbekkens sin musikalske evne spilt på tussefløyte som Egil Storbekken har lagd, var imponerende. Stemningen var til å ta og føle på. Marianne Kostøl mestret tussefløyta slik vi ønsket.

Både Ål og på Geilo var publikum med på de fleste visene. Det ble en stor visekonsert på Ål og på Geilo.

Musikk og visekonserten var også krydret med historier og anekdoter. Vi gleder oss til neste gang store visetrubadurer gjester fjellbygdene.

Kaare Wensaas

|Tilbake|