Jordbærputer & Lakrisbåter

 

Programinformasjon / presseskriv

Barneprogram med Marianne Kostøl

Anbefalt av Rikskonsertenes Programråd våren 2002

 

Programmet

Hva er godt og hva er surt? Dette lurer Marianne på i forestillingen ”Jordbærputer & Lakrisbåter”, som foregår i et maritimt miljø. Det finnes visst mange slags lakrisbåter. Marianne finner dem i fiskegarnet og andre merkelige steder.

Musikk kan være godt, særlig hvis man er syk. Da kan det være den beste medisin.  Jordbærputer er også godt. Og så har hun venner som er gode. Bestemor – hun er god hun! Men hun kan jo ikke spises. En ting Marianne liker godt å gjøre er å komme på rare ord.

Sitron er surt. Marianne har også truffet sure folk. Det hender hun er sur selv, men ikke så ofte, og det går snart over. Med musikken viser hun at et instrument kan være like surt som et menneske.

Sammen med sin gitar, ukulele og fløyter skaper Marianne en lun og morsom forestilling med sanger og kommentarer i godt følge av sine dokkevenner og til publikumsdeltakelse i dialog, sang og bevegelse.

Musikeren

Marianne Kostøl er aktiv visekunstner, tekstforfatter og komponist, og holder kurs i bruk av sang og aktiviteter i skole/SFO/barnehage. Hun har levert bestillingsverk bl.a. til Holmen-kollen, OL-94 og NM på ski.99.

Marianne har lang fartstid i barnehage og skolefritidsordning. Hun startet og ledet barnesanggruppen ”Myke Rosa Jordbærputer”, og har hatt mange konserter for og med barn. Våren 2001 ga hun ut barnecd’en ”Jordbærputer & Lakrisbåter”. Marianne synger, spiller gitar, ukulele og fløyter av ulike slag, samt fører diverse hånddokker og marionetter.

Pressen uttaler

  • Kontakt fra første stund. Det er ganske befriende å se at noen tør å opptre med rene barnesanger i en tid hvor selv de minste barna vokser opp med Spice Girls og A1 i cd-spilleren. Gjennom 45 min. var det knapt et øyeblikk hvor Marianne mistet oppmerksomheten (Ringerikes blad)
  • Hun vet å lage moro for ungene med tempo, gode sanger og smittende humør.(Hamar Arbeiderblad)
  • Frydefull hyggestund for store og små. Hun liker tydeligvis å aktivisere publikum. (Hamar Dagblad)
  • Hun når alle med sang og moro! (Romerikes blad)
  • Ungene var med på notene fra første stund. (Østlendingen)

| Tilbake |